perjantai 5. syyskuuta 2014

Sinivalkoisen Viimeisen lyöjän ja violettioranssin Supervuoron rauhanomainen keskustelu finaalien alla.

Kirveitä ei heitetty, eikä silmiin tökitty! Uskokaa ken haluaa ja lukekaa alta loput.

Supervuoro: Mielestäni Vimpelin nuorista on onnistunut tällä kaudella mainiosti herrat Lassila ja Kanala, jälkimmäinen on seuraavina vuosina vakiokalustoa Itä-Lännessä aikuisissa.

Viimeinen lyöjä: Lassila kotiutui nopeasti kakkoskoppariksi ja omaa varman räpyläkäden ja heittää myös kovaa. Juoni mies tällä pelipaikalla. Kanala on noussut nuoresta iästään huolimatta Superin eliittiin ja oletan tietty että siellä myös pysyy. Erittäin tärkeä pelaaja tulevaisuudessa. Voidaan hyvin sanoa, että molempien Jymyn ja Vedon juniorimyllyistä on noussut yllättävänkin kypsiä pelaajia viime vuosina. Toivon myös, että tämä sama trendi jatkuu myös tulevina vuosina.

Supervuoro: Keitä pelaajia nostaisit Jymyn nuorista esiin?

Viimeinen lyöjä: Tietty Korhosen Nikon. Muutama vuosi sitten oli vielä hieman epävarma kentälle menijä jokeripaidassa, mutta nyt jalka kulkee kuin vimmattu! Myös Vikström pelaa jo kuin aikamiehet. Oppinut nopeasti sen kuuluisan jymymäisyyden ja itseluottamuksen kentällä.

Supervuoro: Kuinka vaarallisia omalle joukkueelle finaaleissa on mielestäsi ns. välipalot? Välipaloja on tullut nimittäin yllättävän paljon juuri avainpelaajille molemmissa joukkueissa.

Viimeinen lyöjä: Totta. Jos otteissa on pientäkään hermostuneisuutta, se saa aikaan ikäviä välipaloja ja sitä kautta varovaisempaa sisäpeliä. Jännitteet ja yleisön mekkala varmasti vaikeuttavat vielä tätä. Toivottavasti kakkosella ei nähdä sitä ikävää maskipelaamista kummankaan joukkueen esittämänä.

Supervuoro: Itse tykkään maskipelaamisesta, se antaa oman lisämauseteen mielestäni ja mahdollisuuden käyttää tehokkaammin jopa ulkopelijoukkueen sijoittumisen aukkoja sekä saa särmää ja vuorpuhuelua aikaan joukkueiden välillä vaihtotilanteissa.

Viimeinen lyöjä: Heh! Hienoa, että tästä on monta mielipidettä! Noh, se on vain pieni osa pelistä. Mitä itse odotat finaaleilta?

Supervuoro: Rehellisesti sanoen, olisin tällä kertaa halunnut saada Joensuun Mailan Jymyn vastustajaksi, koska olisin halunnut nähdä, kuinka Vuorinen puree kotiseutua? Finaalit ovat silti finaaleja, itselläni jää jokainen peli näkemättä tällä kertaa. Olisiko Vimpelin avoimelle kentälle mielestäsi Hyvinkään Tahko tuonut oman mausteensa finaaleihin?

Viimeinen lyöjä: Ennemmin SoJy kuin Tahko! Meillä on sen verran paljon hampaankolossa tavaraa ZSKA:ta kohtaan, että sen pois kaapiminen on aloitettava välittömästi finaalien muodossa! JoMa pisti kyllä välieräsarjassa miehekkäästi kampoihin ja jokainen peli oli erittäin jännittävä. JoMan hajuttomuus on nyt mennyttä ja joukkueesta huokuu oikea taistelu ja hiki. Tulee olemaan tulevina vuosina viheliäinen vastustaja. Onko muuten SoJy:n junnumyllystä odotettavissa uusia tulijoita edustusmiehistöön? Itse odotan esim. Heikkalan tuloa Vedon edustusmiehistöön.

Supervuoro: Kyllä on. Onhan huomioitava, että poikien superpesiksen ensimmäisessä puolivälieäräsä pelasi seitsemän jätkää, jotka ovat pelanneet kauden aikana superpesistä. Näiden lisäksi pelasi yksi, joka voitti jo viime vuonna miesten paidassa läpi kauden pelanneena SM-kultaa äijissä, mutta sopimusteknisistä syistä ei saa pelata Jymyn miehissä tällä kaudella. Ketkä jäävät tästä finaalisarjasta mieleen pitkän talven ajaksi? Ketkä jäävät tästä finaalisarjasta mieleen pitkän talven ajaksi?

Viimeinen lyöjä: Aina niin symppikset Rautiaisen velikullat ja Vedosta Lassila sekä Rinta-aho. Toivon Huuskoselle hyviä ja rohkeita otteita, jos Hänk ei onnistu, niin Jymyn kaataminen on kyllä postmodernististä dadaa.

Supervuoro: Itse nostaisin talven ajaksi muistoja jättämään Korhoset aakkosjärjestyksessä sekä Rautiaisten jäätävät suoritukset. Saithan neljä nimeä, kun laskit noita Korhosia?  ;) Vimpelistä odotan Isoketoa ja Kanalaa, mutta myös rohkeita, jopa tarvittavissa kovia päätöksiä Järviseltä, jos ajoittain tähtipelaajilla yskii. Jos saisit yhden pelaajan SoJystä ViVeen, kuka hän olisi?

Viimeinen lyöjä: Paha kysymys. Täytyy aloittaa sillä, että eliminodaan niitä joita en halua. Pistetään heti pommi: En haluaisi Kohosta. Näin kannattajan näkökulmasta Kohonen ja Veto eivät vaan synkkaa, enkä pysty edes kuvittelemaan sinivalkoraitaista pelipukua Kohosen ylle. Olkoonkin lautasen hidalgo. Hän jääköön Kainuuseen. Sama pätee Komu-Janiin, iki-kainuulaisia ja näin hyvä. Nuoret miehet vielä pikkuisen nimettömiä eli skipataan ne. Immoa ja Kostia ei voi erottaa, ettei tule sydänsuruja. Noh, päädyn Roopeen. Toki hänkin iki-Jymy, mutta lukitsen vastauksen. Siitä oiva pari Puputille ja vapautetaan Lassila riehumaan linjaan. Tervetuloa vaan Roope! Ei saamari, olisihan se pari Henri Puputti ja Roope Korhonen!  Testosteroni haisisi Alajärvelle saakka! Kuka lähtee Vimpelistä Sotkamoon?

Supervuoro: Oma mielipiteeni on, että Jymyssä on monella kantilla hyvin asiat ja paikkaajia löytyy toki junioreista, mutta näytti lähtevän konkari Korhos-Roope tuonne Vimpeliin, joten pitää napata myös setääosastoa sieltä. Lönnmark olisi hyvä, mutta ei taida lähteä. Huuskosta on houkuteltu jo Lippoon, joten sekään ei oikein sovi kuvioon - ei pidä mennä naapurin katiskoille. Puputti ei sovi meille erinäisistä syistä. Perttu Hautala on joukkuepelaaja ja hyvä tutor nuorille, tervetuloa Perttu.

Viimeinen lyöjä: Hyvän miehen veitte! Perttu on mielestäni Suomen parhaita yleispelaajia ja omalla seesteisellä tavallan erittäin tärkeä pala Vedon henkisessä selkärangassa. Ehkä hieman tälläinen akateemisfilosofinen pesäpallon pelaaja. Tätä plaatua saisi olla muutama lisää Superin geenipooliin.

Supervuoro: Toisaalta, jos ne alkaa Kostin kanssa puhumaan syvällisiä, kumpaakaan ei näy vieraskentillä vaan ovat jääneet jo matkalla ABC:lle luennoimaan aiheesta: Jimi Heikkinen ja pesäpallon tunnepelaaminen.

Juttu luettavissa myös Supervuoron blogista:

http://supervuoro.vuodatus.net/lue/2014/09/supervuoro-ja-viimeinen-lyoja-heitteli-palloa-finaalien-alla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti